Livideha
Bevindt zich tussen Rochefort & Saint Hubert

Beide dorpen zijn een bezoek meer dan waard. Niet enkel vindt u hier de toeristische winkeltjes, markten, en bezienswaardigheden. In beide dorpen zijn verschillende grootwarenhuizen, eetgelegenheden,  cafeetjes enz..... De ideale plaats voor een terrasje, of shopping.
De Ardennen zijn dan ook de ideale plaats om te ontspannen of voor de meer actievere persoon te genieten van
Kajakken,   Raften,  Paardrijden,  Paintball, Quads besturen of
voor de meer culturele ervaring.  Bezoek aan cultureel erfgoed zoals kastelen, musea, dierenparken enz

De ardennen voor ellk wat wils.
Een kleine greep van activiteiten in de buurt:

Een kleine greep van activiteiten in de buurt: (klik op link voor meer info)

  Saint-Hubert.
  Rochefort
  Afvaart van de Lesse
  Parc à Gibier de Saint-Hubert
  Domein van de Grotten van Han
  Euro Space Center
  Nationaal Centrum  Zweefvliegen
  Domein van Fourneau Saint-Michel
  Watervallen van coo
  Le mode sauvage  (safaripark)
  Plopsa Coo
  Buggyverhuur - Fietsenverhuur - Huifkarrentocht - Mountainbike –zoektocht
En zo veel meer @ten huize Planckaerts 084 445856
   
  Wandelen door bos & natuurpark, fietsen, of gewoon een tripje met de auto.
en in het seizoen, voor zij die ervan houden, natuurlijk de jacht.
En natuurlijk in de winter skiën, langlaufen en snowboarden en sneeuwpret. Nadien met
een warme chocomelk, of iets hartigers bij het gezellige haardvuur.

 

 

 

 

 

 

 

 

Saint-Hubert.
Als Europese hoofdstad van de Jacht en de Natuur kan Saint-Hubert prat gaan op een indrukwekkend en uitzonderlijk verleden.
Talrijke monumenten herinneren aan de geschiedenis van de stad die, tussen de VIIde en de XVIIde eeuw, nauw verbonden is met deze van
de abdij en met de legende van Sint-Hubertus.

Talrijke bezienswaardigheden in de onmiddellijke omgeving nodigen uit voor een bezoek.
Op het plaatselijke
vliegveld kunt u zweefvliegen en in het wildpark leert u de Ardense fauna kennen.

Het Domein van de Fourneau Saint-Michel getuigen van een industrieel en landelijk verleden ; het museum "Pierre-Joseph Redouté" dit de herinnering levendig houdt van de schilder die de "Rafaël van de bloemen" genoemd wordt.

Maar ook andere sites en dorpjes van Saint-Hubert zijn een omweg waard:
het provinciaal domein van Mirwart, de acht fonteinen en de klompenwandeling van Awenne
 

 

Rochefort
De stad profileert zich als toeristische trekpleister. Naast twee verschillende toeristische treintjes beschikt de stad onder meer over de Gallo-Romeinse villa Malagne waar men het leven van 2000 jaar geleden tot leven probeert te brengen, de
Notre Dame de la Visitation, de Grot van Lorette-Rochefort en de ruïnes van het Gravenkasteel uit de elfde en de veertiende eeuw. In de nabije omgeving bevindt zich tevens de abdij Notre-Dame de Saint-Rémy waar de Rochefort-bieren gebrouwen worden. De abdij zelf is niet te bezoeken, wel worden er met enige regelmaat enkele abdijproducten verkocht.

Omliggende  dorpen…
Arville,  Hatrival, Lorcy, Mirwart, Poix-Saint-Hubert, Tellin, Nassogne en Vesqueville.

Onze Chalet is de ideale vertrekplaats om het groene hart van de Belgische Ardennen grondig te leren kennen. De natuur in de streek staat garant voor mooie wandelingen of fietstochten.

 

 

 

 

 

 

Afvaart van de Lesse
U kunt kiezen voor de lange of de korte afvaart. maar eender welke U neemt het blijft een indrukwekkende ervaring. U vaart door een prachtige, beboste natuur, waar kastelen, rotsen en stenen strandjes elkaar afwisselen. Het afdalen van de twee watervallen in alle veiligheid garanderen plezier en sensatie.
 
Domein van Fourneau Saint-Michel
Het Domein van Fourneau Saint-Michel ligt in het hart van de Ardense bossen, op een steenworp van Saint-Hubert. U vindt er musea, een waterpartij en nog veel meer om uw gedachten te verzetten. Het is een ware ontdekkingstocht.
 
 
La monde sauvage


Het bezoek aan het park is opgedeeld in twee delen. Eerst kan men met de auto door het park rijden waar watusirunderen, giraffen, zebra's, gnoes, struisvogels, capibara's en nog vele andere vrij rondlopen. De neushoorn, nijlpaarden en Afrikaanse olifanten kan men ook bewonderen, deze hebben wel geen vrije uitloop. Nadat de auto geparkeerd is kan men het park binnen gaan voor het tweede deel. Er is een volière met exotische vogels en een show met papegaaien, zeeleeuwen en roofvogels. Verder zijn er beren, witte wolven, Amerikaanse bizons, vele roofvogels en katachtigen zoals het jachtluipaard, de leeuw, de zwarte panter, tijgers en poema's. Het park telt in totaal 152 verschillende diersoorten..

 
 
Parc à Gibier de Saint-Hubert


Wandel in de buurt van het kleine stadje Saint-Hubert, in het Wildpark door de bossen in het gezelschap van de dieren die onze streken bevolken.

 
Nationaal Centrum  Zweefvliegen

Zweefvliegen levert u de sensatie van enorme lichtheid en het voortbewegen op de beweging van de wind. Het Nationaal Zweefvliegcentrum in Saint-Hubert verwacht u voor uw luchtdoop.
 
Euro Space CenterHet Euro Space Center is echt uniek in Europa. Het parcours dat u er aflegt, een permanent spektakel, prikkelt al uw zintuigen tot het uiterste. Neem plaats in een levensechte space shuttle en maak uw astronautendroom waar.
 

Grotten van Han  &  Han-sur-Lesse

Ontdek de bekende grotten van Han in Han-sur-Lesse. Een bezoek aan de befaamde grot is combineerbaar met verschillende attracties in de buurt om een goed gevulde dag te beleven. Beleef een onvergetelijke tijd!

Op het massief boven de Grot en in de oude, droge vallei van de Lesse, ligt een park van 250 hectare ongerepte natuur. Daar bevindt zich het Wildpark waar u de fauna van onze streken in haar natuurlijke omgeving kunt waarnemen.

 
Watervallen van Coo

De watervallen van Coo, in de rivier de Amblève, worden met een hoogte van 15 meter vaak als de hoogste watervallen van België beschouwd. De toeristische dienst van de moedergemeente Stavelot geeft 13 meter aan. De hoogste waterval van België is echter de waterval van Reinhardstein in de vallei van de Warche. Deze waterval is zelfs 60 meter hoog.

De kleine waterval bestond al in of vóór de 15e eeuw. In opdracht van de prins-abt van Stavelot is in de 17e eeuw door monniken de grote waterval gemaakt, waarschijnlijk om het aan de meander gelegen Petit-Coo tegen overstromingen te beschermen.

Tegenwoordig is de waterval een toeristische attractie, die in de handen is van Studio 100, als onderdeel van het tegenover de watervallen gelegen pretpark Plopsa Coo.

 

 

 

 

 
 

 

Plopsa Coo

Plopsa Coo, voorheen Télécoo, is een attractiepark dat gelegen is aan de Watervallen van Coo bij Coo in België.

Het hele domein is in handen van Plopsa / Studio 100. In het park bevinden zich verschillende attracties zoals een kabelbaan, de achtbaan "Coaster", een boomstamattractie ("Splash") en een wildpark, die allen geïntegreerd zijn in het Ardense landschap met uitzicht op de Amelvallei.
Plopsa Coo omvat voorts Targnon Adventure - een bedrijf dat adventuretochten organiseert, CooKayak - een bedrijf dat kajaks verhuurt, en het Château de Targnon - een locatie voor feesten. Deze drie behoren ook tot de Plopsa-groep, maar liggen op een kleine afstand van het attractiepark.

 

Skieen en langlaufen

Piste van Hurtebise (530m)

De vier langlaufpistes van Hurtebise tellen 1, 4, 7 of 11 kilometer en zijn stuk voor stuk duidelijk bewegwijzerd met nieuwe pijlen van het Waals Gewest.

Voor ongeveer drie uur langlaufen bedraagt de prijs € 10 (voor de schoenmaten 36 en hoger) of € 5 (schoenmaten 27 tot 35). Mensen die over eigen materiaal beschikken betalen € 3 voor toegang tot de pistes. Wanneer er niet teveel volk op de pistes is, op weekdagen bijvoorbeeld, zijn wandelaars en honden aan de leiband toegelaten. Wanneer er echter te veel mensen aan het langlaufen zijn, is het veiliger om u niet te voet op de pistes te begeven.

Er is parkeergelegenheid langs de weg en een cafetaria waar warme en koude dranken worden verkocht en waar u een picknick kunt opeten. Daarnaast is er een weide waar de kinderen naar hartenlust kunnen sleeën.

 

Ski de fond
Hurtebise

Contact:
SI de Saint-Hubert
Tél: 061/61.30.10
 
Hurtebise - Skiverhuur ter plaatse - Lengte van de pistes : 1-4-7-10 km - Hoogte : 540 m

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ten Huize Planckaerts :

Onze vrienden, De Planckaerts zullen u graag ontvangen in hun chambre 'd hôtes.
U  kunt hier ontbijten, genieten van een heerlijk avondmaal of rustig van een drankje genieten.  Dit is niet in de huurprijs inbegrepen, maar kunt u ter plaatse afrekenen.

Verder kunt u de Planckaerts buggy's en fietsen huren,  een huifkarrentocht maken mountainbikes huren enz...

Zelfs een heerlijke BBQ (enkel in de zomer op zaterdag) is mogelijk.

 
 
Nuttige adressen:

La table des champions : 061 61 10 11
Place du Marche 14 | 6870 saint-Hubert, Saint-Hubert 6870,
Klein restaurant. De uitbater is tevens de slager van de slagerij aan de voorkant van het restaurant
Klein typisch op z’n Ardennen ingericht etablissement Maar ongelooflijk lekker


Wok KEYAKI : Tel. 084/388/688

RUE DU VELODROME 2A 5580 ROCHEFORT
Wok / chinees restaurant / Koud buffet & BBQ
Zo veel je kunt eten voor een vaste prijs
Lekker en verzorgd restaurant Erg groot maar in de weekends druk.


La Diva : 084 21 15 77

Adres: Place Roi Albert 1er 12, 5580 Rochefort, België
Typisch Italiaans restaurant erg lekker & verzorgd en niet duur.


Auberge Du Sabotier : 084 36 65 23

Adres: Grand'Rue 21, 6870 Awenne
Eens chique gaan eten, dit is de plaats Franse keuken op top niveau.

In Rochefort vind je naast de Aldi ook een prima pizza eet & afhaal restaurant.
Erg lekker en goedkoop.

In centrum Rochefort vindt je een Spar en juist voorbij Rochefort een Colruyt.
In St Hubert vindt je de Little een Aldi & een Carrefour
(in de Carrefour dagelijks vers gebakken brood en baguettes)

Indien je uit de chalet richting Rochefort rijd om je aan de 2de rotonde een benzinestation tegen met een supermarktje. Deze zijn tot 9 uur ‘s avonds open.

Rijd je aan deze rotonde rechts richting Forrières vindt je in her dorp Forrières een goede bakker en beenhouwer.


Uiteraard is in de chalet Wifi en zelfs een pc ter beschikking zodat je eventueel zelf opzoekingen kunt .doen.

 
 
Boek uw Vakantiehuis in alle vertrouwen